LUCRURI INUTILE
Less is more
Știi care e cel mai bun lucru pe care îl poți face ca să scapi de lucurile inutile care ocupă spațiu?
Să nu le mai cumperi deloc în primul rând.
”Majoritatea lucrurilor de care credem că avem nevoie, sunt doar lucruri pe care ni le dorim. Uită-te în jur! Toată acea dezordine înseamnă de fapt bani.”
Știi care e cel mai bun lucru pe care îl poți face ca să scapi de lucurile inutile care ocupă spațiu? Să nu le mai cumperi deloc în primul rând.
-
Nu cădea pradă ofertelor de tot felul menite să îți creeze o nevoie și să te facă să cumperi și să consumi.
-
Întreabă-te de două ori înainte de a cumpăra un lucru dacă chiar ai nevoie de el.
-
Refolosește, donează, reciclează sau vinde tot ceea ce nu mai folosești.
-
Nu te înconjura de lucruri, înconjoară-te de oamenii dragi!
-
Petrece mai puțin timp la cumpărături de bunuri materiale și mai mult timp la plimbări în natură sau la întâlniri cu prietenii.
-
Fă cadouri experiențe, nu lucruri. Scoate în fața casei lucrurile pe care nu le mai folosești, poate altcineva are nevoie de ele.
-
Vinde sau donează hainele, poșetele, pantofii sau accesoriile pe care nu le mai porți.
-
Renunță la hainele pe care nu le mai porți făcând următorul experiment: atârnă toate hainele cu umerașele orientate în același sens. După ce porți un articol, întoarce umerașul în sens opus. Renunță la hainele pe care nu le-ai folosit deloc timp de câteva luni.
-
Fă curățenie periodic în lucrurile tale, triază ce folosești și ce nu folosești pune într-un sac și dăruiește-le celor care au nevoie de ele.
-
Cu cât ai mai puține lucruri, cu atât viața ta este mai simplă, căci ai mai puține lucruri de făcut.
-
Dacă nu ai nevoie de nimic, nu cumpăra nimic. Chiar dacă este Black Friday sau reducerile de final de sezon.
BINE DE ȘTIUT!
• Obsolescența programată este un tip de politică de proiectare de produs și de marketing prin intermediul căreia durata de viață a respectivului produs (echipamente electrice și electronice) este scurtată în mod artificial
sau limitată la o anumită perioadă de timp cu scopul de a maximiza profiturile prin determinarea cumpărătorilor să înlocuiască anumite produse mai des decât ar fi făcut-o în mod normal.
• Este cu 100% mai ieftin dacă nu cumperi.